Nedārga slēdzeņu maiņa no kompānijas SOSSERVice.lv

Vai slēdzeni mainīt pašu spēkiem?

Durvju slēdzenes maiņa daudziem šķiet kaut kas pašu spēkiem paveicams, un, nudien, netrūkst saimnieku, kas paši tam ķeras klāt, taču, ja slēdzenes maiņa plānota ārdurvīm, it sevišķi metāla durvīm, tad šo darbu labāk ir uzticēt profesionāļu komandai, kas ne tikai palīdzēs atrast durvīm piemērotāko slēdzeni, bet arī parūpēsies, lai tā tiek ielikta pareizajā izmērā, cieši pieguļot durvīm un mazinot uzlaušanas iespēju. Slēdzenes iebūvēšana jāveic ļoti precīzi, pretējā gadījumā tā grūti slēgsies, laužot atslēgas un deformējot mehānismu.


https://sosservice.lv/sledzenes-maina/

Izvēloties slēdzeni, jāņem vērā ne tikai vajadzīgais augstums, bet arī durvju biezums. Piemēram, siltinātām metāla durvīm slēdzenes ir daudz biezākas. Slēdzenes biezums bieži saistīts arī ar slēdzenes drošību. Tāpat jāpievērš uzmanība stiprinājumiem – cik biezas, izturīgas skrūves tiek izmantotas slēdzenes piestiprināšanai pie durvīm, kā arī cik noturīga ir slēdzenes pamatkonstrukcija pret urbumiem un citām uzlaušanas metodēm. Ļoti būtisks faktors slēdzenes drošībai ir arī slēdzenes cilindru biezums un materiāls. Slēdzenes ar mēlīšu mehānismu tiek uzskatītas par visnedrošākajām. Tās gan joprojām ir vienas no biežāk izmantotajām Latvijas mājsaimniecībās, kas parāda, ka cilvēkiem joprojām trūkst zināšanu par to, kādas slēdzenes izvēlēties, lai zagšanas meistari nevarētu iekļūt Jūsu mājā. Tiesa gan, nav tādu slēdzeņu, kuru atmūķēšana būtu neiespējama, taču drošāku slēdzeņu gadījumā to uzlaušana zaglim var prasīt vairākas stundas, kas palielina iespēju, ka zagt gribētāji nepaspēs ielausties Jūsu mājoklī Jūsu prombūtnes laikā vai nemaz necentīsies to izdarīt.


Kā vienas no drošākajām slēdzenēm ir slēdzenes ar cilindru mehānismiem. Jo vairāk cilindru un jo biezāki tie ir, jo grūtāk uzlaužamas būs Jūsu durvis. Slēdzenes mehānismā būtiska ir gan pati slēdzene un rokturis, gan pretplākšņu noturība un nostiprināšana. Pretplāksnei jābūt precīzi novietotai iepretim cildindriem vai mēlītei, lai neradītu papildus berzi, kas var paātrināt slēdzenes nolietošanos.

Lai atslēgas mehānisms būtu drošs, tam jābūt izturīgam un teicamā stāvoklī. Noteikti pievērsiet uzmanību, ja durvju atslēgšana sāk sagādāt grūtības. Tādos gadījumos vērsieties pie meistariem, lai veiktu slēdzenes apkopi, ieeļļošanu vai nomaiņu, jo slēdzene ir svarīgākais mājas elements, kas pasargās Jūsu mājokli no nevēlamiem viesiem.

2 Comments

Post A Comment